015 25 122 80 • secretariaat@librijn.nl
 

Integraal Schoolleider gezocht voor de Nicolaas Beets in Rijswijk

Vacature Integraal Schoolleider - Nicolaas Beetsschool,  Rijswijk (0,8 fte)

Met ingang van 1 mei 2021 (of eerder) zijn wij op zoek naar een vernieuwende, ondernemende en verbindende integraal schoolleider voor de Nicolaas Beetsschool in Rijswijk.

Nicolaas Beetsschool: Schrijf samen je eigen toekomst! 

Het International Primary Curriculum (IPC) is een eigentijds curriculum voor het basisonderwijs (groep 1 t/m 8) waarin leren centraal staat. We zijn ervan overtuigd dat kinderen op hun best leren door boeiende, actieve en zinvolle lessen. IPC helpt de school en de leerkracht hierbij.

Met IPC werken leerlingen aan hun zelfvertrouwen en ontdekken ze volop hun eigen talenten. Het is daarbij onmisbaar dat kinderen ook begrip voor elkaar leren hebben. Ze leren zich verplaatsen in de belevingswereld van hun klasgenootjes en in die van andere mensen, dichtbij en ver weg. Leren over normen en waarden – waarde(n)vol leren – is daarbij onmisbaar.

Daarnaast maakt de Nicolaas Beets gebruik van coöperatief leren. Coöperatief leren heet ook wel samenwerkend leren. Bij coöperatief leren gaat het om de samenwerking tussen leerlingen. Dit wordt gestimuleerd door coöperatieve werkvormen, waarbij kinderen in heterogene tweetallen of groepjes werken. De kinderen discussiëren samen over de leerstof, ze geven elkaar uitleg en informatie en vullen elkaar aan. Zij zoeken samen naar een oplossing en helpen elkaar.

 

Bij coöperatief leren is dus niet alleen de lesstof belangrijk, maar ook de samenwerking. Er is dus sprake van een cognitief en een sociaal doel. De achterliggende gedachte van coöperatief leren is dat kinderen niet alleen leren van de interactie met de leerkracht, maar ook van de interactie met elkaar.

We zijn trots om een opleidingsschool te zijn. De Nicolaas Beets biedt daarmee PABO studenten de kans zich verder te ontwikkelen tot leerkracht. 

In de functie van integraal schoolleider (ISL) heb je de dagelijkse operationele leiding en ben je eindverantwoordelijk voor het onderwijsbeleid, de onderwijsvernieuwing, het personeelsbeleid en de bedrijfsvoering binnen de school. Je bent het aanspreekpunt voor zowel het onderwijzend personeel als het onderwijsondersteunend personeel, stagiaires en zij-instromers. Tevens het aanspreekpunt voor ouders/verzorgers van de leerlingen. Je bent voorzitter van het MT (managementteam).  Je ressorteert onder de bestuurder van Librijn en bent onderdeel van het team van Integraal Schoolleiders. 

Specificaties

DienstverbandParttime
Uren32 uur


Download

klik hier voor de volledige vacaturetekst ›


Direct solliciteren ›
School
OBS Nicolaas Beets

Publicatiedatum
22 januari 2021

Sluitingsdatum
28 februari 2021